Meedoen aan challenge zonder stappenteller

Instructies koppelen smartphone als stappenteller

Selfcare werkt volgens het principe ‘bring your own device’: u kunt uw eigen wearable(s) of gezondheidsapp(s) koppelen aan Selfcare. Allerlei verschillende stappentellers en smartwatches van bijvoorbeeld de merken: Apple, Fitbit, Garmin, Polar, Withings, iHealth, Medisana, Xiaomi en Omron.

Heeft u geen stappenteller? Geen probleem! In de meeste gevallen kunt u ook gemakkelijk gebruik maken van uw smartphone. Hopelijk is dit kort en duidelijk omschreven:

Logo_GoogleFit.png  Voor Android toestellen

Stap 1. Open de Google Fit-app en maak een account aan (hebt u dit al gedaan, dan mag u deze stap overslaan)

Stap 2. Log in op Selfcare en kies voor: "meting toevoegen

Stap 3. Selecteer de schoen van stappen (stappen-120x90.png) en vervolgens klik je op “Ik heb reeds een sensor. Laat zien of die gekoppeld kan worden”.

Stap 4. Selecteer “Google Fit” en log in met de inloggegevens aangemaakt bij stap 1 (uw eigen account van Google).

Bekijk hier extra uitleg over het koppelproces.

Meer weten hoe Google Fit synchroniseert, bekijk dan het volgende artikel.

AppleHealth-Logo-Small.png  Voor iPhones

Stap 1. Download en open de Selfcare app.

Stap 2. Klik linksboven in op de drie streepjes van het menu en kies voor “Apple Health

Stap 3. Voeg “stappen” toe door rechts op de plus te klikken.

Stap 4. Scroll vervolgens helemaal naar beneden en klik op: synchroniseer gegevens

Stap 5. Herhaal stap 4 dagelijks voor de meest actuele stand.

Of klik hier voor de meer uitgebreide uitleg.