Het synchroniseren van Google Fit

Google Fit Google Fit

Google Fit bevat een interne sensor die eigenhandig uw stappenaantal kan meten. Google Fit synchroniseert daarom automatisch met Selfcare als Google Fit juist gekoppeld is.

Als je de volgende stappen hebt doorlopen: Hoe koppel ik een sensor aan Selfcare? Maar voor langere tijd lege grafieken in Selfcare ziet, zal er mogelijk iets mis gaan.

Stap 1. Controleer koppeling van Google Fit met Selfcare
Staat 'Google Fit' bij de sensor 'stappen'? Dan weet u zeker dat Google Fit gekoppeld is aan Selfcare en mogen er geen verschillen zijn tussen de meetwaarden in Google Fit en Selfcare.

Stap 2. Mogelijke oplossingen

• Soms even wat tijd geven.. Het duurt enige tijd om gegevens (veilig) over te plaatsen van verschillende datasystemen. Bij 90% van de gevallen dat data (nog) niet in Selfcare staat, is geduld hebben de uitkomst.
  • De laatste update van de Google Fit app downloaden via de Playstore.
  • Bij de instellingen van Google Now > Accounts & Privacy vindt u uw Google-account Geschiedenis waar u de browsergeschiedenis van Web & App Activity kunt verwijderen. Eventuele schadelijke informatie dat tot belemmeringen kan zorgen wordt hierdoor verwijderd.
  • Uw Android toestel uitzetten, tien minuten wachten en vervolgens weer opnieuw aanzetten. Het uit- en aanzetten van uw smartphone klinkt misschien als een dom, simpel trucje, maar blijkt soms echt te werken!

Wanneer Google Fit gekoppeld is, maar alleen nullen te zien zijn er mogelijk meerdere accounts gekoppeld aan de telefoon/Google Fit/Selfcare/etc. Om dit uit te sluiten is het van belang de volgende stappen te doorlopen:
1. Ga naar https://fit.google.com, zijn uw eigen stappen hier zichtbaar na inloggen?
1. Vervolgens uitloggen op de account van Google Fit waar nu wel stappen zichtbaar zijn.
2. Opnieuw inloggen op de account van Google Fit waar de stappen zichtbaar zijn, onthoud deze inloggegevens: gebruikersnaam en wachtwoord.
3. Sensor vervangen bij Selfcare: Hoe vervang ik een sensor? Gebruik de eerder onthouden inloggegevens van de Google Fit account bij de laatste stap van de sensor vervangen (stap 5).

Wat betreft de Huawei smartphones: volgens meerdere gebruikers synchroniseert Google Fit niet optimaal met deze toestelen. De oplossing die hiervoor wordt gegeven is (vertaald vanuit het engels):
Eerste bij "geheugen schoonmaak" Google Fit toevoegen. Vervolgens:
1. Instellingen
2. Apps
3. Advance
4. Negeer de batterij optimalisatie
5. Vervolgens Google Fit daarin toevoegen

Meer informatie over het koppelen van Google Fit aan Selfcare of het koppelen van een sensor aan Google Fit vind u in onze FAQ.

Lees hier verder op de website van Google Fit. Blijven er problemen aanhouden, neem dan contact op met onze helpdesk: info@selfcare4all.com