Ik wil mijn gegevens (niet meer) delen

De ervaring leert dat delen met anderen stimuleert om jouw nieuwe levensstijl op langere termijn vast te houden. Daarom kun je chatten of, alléén als je dat zelf wilt, jouw gegevens delen met vrienden, familie, mantelzorgers, thuiszorg of artsen. Meetwaardes worden naar wens in een week-, maand- of jaaroverzicht grafisch gepresenteerd. Je kunt ze online delen, printen en/of exporteren.

Mantelzorgers

Dit maakt het ook mogelijk (alleen als je dat zelf wilt) om als mantelzorger gemakkelijk het gesprek aan te gaan met diegene die zorg en extra aandacht nodig heeft. Want bijvoorbeeld beweging en bloeddruk hoeven niet langer ter plekke geëvalueerd te worden. Dit kan ook op afstand.

Zorginstellingen

Selfcare biedt de mogelijkheid om samen met instellingen een eigen ‘cockpit’ te maken. Cliënten kunnen dan op afstand door de instelling gemonitord worden met devices naar keuze. Cliënten kunnen, indien zij de zorginstelling daartoe autoriseert, op afstand door deze instelling gemonitord worden met een device naar keuze.

Je kunt op verschillende manieren jouw gegevens delen:

1. Eenmalig: je kunt jouw gegevens en grafieken printen en downloaden. Daarna kun je ze bijvoorbeeld via email of sociale media delen, of je kunt de print aan iemand overhandigen. De manier waarop u kunt printen en downloaden staat hier beschreven.
  2. Blijvend: je kunt iemand blijvend toegang verlenen tot jouw gegevens. 'Blijvend' betekent: tot je jouw toestemming daarvoor weer intrekt.

Gegevens delen

1. Ga naar 'Netwerk' en kies voor het tabblad: 'Connecties'.

2. Klik recht bovenin op het icoon van connectie toevoegen:Schermafbeelding_2021-11-24_om_09.38.32.png

3. Voeg een nieuwe contactpersoon toe. Je moet daarvoor het mailadres van jouw contactpersoon opgeven waarmee deze contactpersoon zich bij Selfcare heeft aangemeld. Klik daarvoor op de knop 'Uitnodiging versturen'.

4. Wacht tot de betreffende persoon jouw uitnodiging heeft geaccepteerd: je krijgt daar een bericht van.

5. Klik op de naam achter jouw (nieuwe) connectie op de drie blauwe stippen Schermafbeelding_2021-11-24_om_11.38.54.png

6. Geef daarna per categorie aan of jouw contactpersoon toegang mag krijgen tot de gegevens.

Gegevens delen ongedaan maken

1. Wil je dat deze contactpersoon toegang mag krijgen tot slechts een deel van jouw gegevens? Zet onder 'Toestemmingen voor connectie' die delen met het schuifje naar links (zodat het weer wit wordt).
  2. Wil je dat deze contactpersoon niets meer van je mag zien? Klik dan op 'verbinding verbreken' waardoor het contact met deze persoon wordt verbroken.