Ik heb een sensor al eerder gekoppeld, maar ik zie geen meetwaarden

Check (voordat je hieronder verder leest over mogelijke oorzaken) of er een 'groen vinkje' bij de betreffende sensor staat. Ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'Wearables & Apps'. In het voorbeeld hieronder kun je zien dat Apple, Fitbit en Polar gekoppeld zijn.

Heb je meerdere sensoren gekoppeld? Check dan dat de juiste bronnen gekozen zijn voor de meettypes.

Staat bovenstaande goed ingesteld? Lees dan hieronder verder:

Er zijn drie mogelijke oorzaken voor het niet zien van meetwaarden.

1. Soms komt het voor dat er geen meetgegevens binnenkomen als wij ze bij de leveranciers van de sensoren ophalen (dat doen wij elke minuut). Het kan soms enkele minuten duren voordat de meetgegevens in jouw dashboard zichtbaar worden. Heb je langer dan 10 minuten gewacht, stuur dan een email naar info@selfcare4me.com. Wij gaan dan voor jou uitzoeken wat er aan de hand kan zijn.

2. Een tweede mogelijke oorzaak kan zijn dat jouw sensor geen contact heeft gehad met het internet. Er zijn namelijk twee 'soorten' sensoren:

1. Sensoren die onderdeel vormen van een Smartphone, in de vorm van een app. MapMyFitness, Asics Digital (voorheen Runkeeper) en Strava zijn daarvan een voorbeeld. Deze sensoren sturen continue hun gegevens door.
  2. De andere sensoren moeten eerst via een PC, een smartphone of een router contact maken met het internet voordat zij hun meetgegevens kunnen doorsturen.

Als een sensor geen contact heeft kunnen leggen met het internet, heeft het de meetgegevens niet kunnen doorsturen; dan kan Selfcare ze ook niet tonen.

3. De derde mogelijke oorzaak kan zijn dat een sensor wel aangeeft dat het z'n werk doet, maar dat dat niet het geval is. Denk hierbij aan een slimme weegschaal, die wel de waarde van de meting laat zien (zodat je denkt dat de weegschaal 'werkt'), maar die die meetwaarde niet doorstuurt omdat de batterij bijna leeg is. Controleer in dat geval of de batterij de batterij of accu van de sensor. Meer informatie daarover vind je op de website van de leverancier van de sensor.

Advies:

1. Controleer of je jouw meetwaarden ziet in het dashboard van de leverancier van de betreffende sensor. Als dat het geval is, moeten jouw metingen ook in het dashboard verschijnen. Is dat niet het geval? Neem dan contact op met Selfcare.
  2. Heb je bij de website van de leverancier meer dan één account aangemaakt? Controleer dan of je vanuit Selfcare met de juiste account op de website van die leverancier verbonden bent. Een voorbeeld:
    1. Je hebt bij bijvoorbeeld Fitbit twee accounts aangemaakt: A en B. Je herkent de verschillende accounts aan de door jou gebruikte gebruikersnaam, welke meestal jouw emailadres is.
    2. Je wilt dat de data van account A in Selfcare te zien is.
    3. Bij het verbinden van jouw Fitbit account aan Selfcare, heb je bij Fitbit ingelogd met jouw gebruikersnaam en wachtwoord van account B. Hierdoor zie je de meetgegevens van account B in Selfcare, en niet de meetgegevens van account A.
    4. Oplossing: verwijder in Selfcare de verbinding met Fitbit, en maak een nieuwe verbinding met Fitbit, maar gebruik daarvoor de inloggegevens van jouw account A.