Ik heb een sensor al eerder gekoppeld, maar ik zie geen meetwaarden

Er zijn drie mogelijke oorzaken voor het niet zien van meetwaarden.

1. Soms komt het voor dat er geen meetgegevens binnenkomen als wij ze bij de leveranciers van de sensoren ophalen (dat doen wij elke minuut). Het kan soms enkele minuten duren voordat de meetgegevens in uw dashboard zichtbaar worden. Hebt u langer dan 10 minuten gewacht, stuur dan een email naar service@selfcare4me.com. Wij gaan dan voor u uitzoeken wat er aan de hand kan zijn.

2. Een tweede mogelijke oorzaak kan zijn dat uw sensor geen contact heeft gehad met het internet. Er zijn namelijk twee 'soorten' sensoren:

1. Sensoren die onderdeel vormen van een Smartphone, in de vorm van een App. MapMyFitness, Runkeeper, en Strava zijn daarvan een voorbeeld. Deze sensoren sturen continue hun gegevens door.
  2. De andere sensoren moeten eerst via een PC, een smartphone of een router contact maken met het internet voordat zij hun meetgegevens kunnen doorsturen.

Als een sensor geen contact heeft kunnen leggen met het internet, heeft het de meetgegevens niet kunnen doorsturen; dan kan Selfcare ze ook niet tonen.

3. De derde mogelijke oorzaak kan zijn dat een sensor wel aangeeft dat het z'n werk doet, maar dat dat niet het geval is. Denk hierbij aan een slimme weegschaal, die wel de waarde van de meting laat zien (zodat u denkt dat de weegschaal 'werkt'), maar die die meetwaarde niet doorstuurt omdat de batterij bijna leeg is. Controleer in dat geval of de batterij de batterij of accu van de sensor. Meer informatie daarover vindt u op de website van de leverancier van de sensor.

Advies:

1. Controleer of u uw meetwaarden ziet in het dashboard van de leverancier van de betreffende sensor. Als dat het geval is, moeten uw metingen ook in het dashboard verschijnen. Is dat niet het geval? Neem dan contact op met Selfcare.
  2. Hebt u bij de website van de leverancier meer dan één account aangemaakt? Controleer dan of u vanuit Selfcare met de juiste account op de website van die leverancier verbonden bent. Een voorbeeld:
    1. U hebt bij bijvoorbeeld Fitbit twee accounts aangemaakt: A en B. U herkent de verschillende accounts aan de door u gebruikte gebruikersnaam, welke meestal uw emailadres is.
    2. U wilt dat de data van account A in Selfcare te zien is.
    3. Bij het verbinden van uw Fitbit account aan Selfcare, hebt u bij Fitbit ingelogd met uw gebruikersnaam en wachtwoord van account B. Hierdoor ziet u de meetgegevens van account B in Selfcare, en niet de meetgegevens van account A.
    4. Oplossing: verwijder in Selfcare de verbinding met Fitbit, en maak een nieuwe verbinding met Fitbit, maar gebruik daarvoor de inloggegevens van uw account A.