Stappenplan: LongFit (voor behandelaren)

LongFit onderzoek

U bent als behandelaar (fysiotherapeut) betrokken bij het project LongFit. In dit artikel lichten wij toe hoe de module telemonitoring van Selfcare werkt (SelfcareHealth). U kunt zonder tussenkomst van Selfcare de cliënten uitnodigen en monitoren. Hoe dit gaat leest u hieronder.

1. Registreren SelfcareHealth

U heeft een uitnodiging via de mail ontvangen om u te registreren voor het platform van Selfcare. Volg de instructies uit de mail. Per behandelaar is er een account om in te loggen.

2. Inloggen dashboard SelfcareHealth

Ga naar Selfcare. Log in en klik in de linkerkolom op Screenshot_2023-02-24_at_14.30.46.png

3. Cliënten toevoegen

• Stap 1: Klik op het icoontje met het poppetje en het + teken (zie hieronder).

• Stap 2: Vul het mailadres van de cliënt in, kies de taal voor de uitnodigingsmail en klik op 'uitnodiging versturen'.

• Stap 3: Als de uitnodiging succesvol is verstuurd ziet u het mailadres terug onder 'uitgenodigde patiënten' (zie hieronder). Wanneer de cliënt de registratie bij Selfcare succesvol heeft afgerond en toestemming heeft gegeven voor het monitoren van zijn/haar gegevens verdwijnt het mailadres onder 'uitgenodigde patiënten' en ziet u de meetwaardes (zover beschikbaar) terug in uw dashboard.

4. Cliënten verwijderen

• Stap 1: Om een cliënt te verwijderen klikt u op het icoon met de prullenbak.Screenshot_2023-02-24_at_14.43.59.png

• Stap 2: U krijgt een pop-up waarop u vervolgens 'ja' klikt om de betreffende cliënt definitief te verwijderen.

5. Overige functies dashboard

1. Sorteren: elke meetwaarde kan gesorteerd worden (van laag - hoog of hoog - laag). In bovenstaand voorbeeld is de 'bloeddruk bovendruk' gesorteerd van hoog naar laag. Wilt u een andere meetwaarde sorteren? Klik dan op de tekst van deze meetwaarde.

2. Vraagteken bij meting: als er een vraagteken bij een meting staat dan betekent dit dat er nog geen metingen zijn ingevoerd door de cliënt.

3. Betekenis kleuren meetwaardes: de kleur van een meting wordt bepaald door de grenswaarden die een cliënt heeft opgegeven. Bijvoorbeeld: het stappenaantal van Nicholas is in dit voorbeeld rood omdat zijn doel op 3000 stappen per dag ligt. Als hij 3000 stappen zou zetten zouden deze cijfers dan ook groen gekleurd zijn. Terwijl voor Katrien het stappendoel 10.000 stappen is en een stappenaantal van 3000 als 'te laag' opgegeven is: bij Katrien zou een stappenaantal van 3000 dan ook roodgekleurd zijn.

4. Meer gegevens zien: in het dashboard worden de meest recente meetgegevens weergegeven. Wilt u meerdere metingen van bijv. het gewicht van Nicholas zien? Klik dan op de hierboven gemarkeerde '82 kg'. Vervolgens krijgt u een pop-up met de beschikbare meetgegevens. U kunt hier zowel het tijdsbestek (dag, week, ..) als ook verschillende weergaveopties kiezen (lijngrafiek of staafdiagram).

6. SelfcareResearch

Voor onderzoeksdoeleinden is er één account voor de projectgroep om data (geanonimiseerd) te kunnen exporteren.

Contact

• Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met onze helpdesk via info@selfcare4me.com
  • Mocht uw cliënt met vragen over het platform van Selfcare naar u toe komen kunt u hem/haar verwijzen naar het 'Stappenplan voor cliënten'. Mochten daarmee de vragen niet beantwoord zijn dan kan hij/zij contact opnemen via info@selfcare4me.com