Waarom duurt het synchroniseren van mijn stappenteller zo lang?

Het start allemaal bij het meten van gegevens door de gebruiker, bijvoorbeeld met een activity tracker of met de ingebouwde stappenteller van de smartphone. Deze gegevens worden opgeslagen in de database van de leverancier van het soort sensor, bijvoorbeeld bij Google of bij Fitbit.

Afhankelijk van de gestelde voorwaarde over de intervaltijd* en mits er een veilige dataoverdracht mogelijk is, zal de data via de externe API verschijnen in de database van Selfcare.

* Intervaltijden per leverancier:
- Fitbit: elk uur
- Xiaomi (miband): 5 minuten
- Polar: 10 minuten
- Garmin: 10 minuten
- Google Fit: 10 minuten - Klik hier voor het optimaliseren van het synchroniseren van Google Fit
- Apple Health hanteert geen voorwaarden met betrekking tot het ophalenvan data. Apple stuurt data door op bases van interne voorwaarden. De Selfcare app openen en handmatig synchroniseren kan hierbij helpen:

Vertraging kan voorkomen

Het kan voorkomen dat de stappen in Selfcare niet overeenkomen met de gewandelde stappen op uw telefoon. Uw stappen zijn dan al opgehaald uit Apple Gezondheid of Google Fit, maar nog niet opgestuurd naar onze server. Het is een kleine vertraging, bij je volgende bezoek worden de stappen waarschijnlijk weer getoond.

Gegevens zullen vanaf de database van Selfcare worden gedeeld met het persoonlijk profiel van de gebruiker op MySelfcare. Vanuit hier worden de gegevens doorgezet naar SelfcarePro en zichtbaar in de challenge.

1. Stappen staan in de stappenteller, bijvoorbeeld de Fitbit Charge 2 of in 'Gezondheid' bij iPhone.

2. Stappen staan in database van leverancier, bijvoorbeeld bij Fitbit of Apple.

3. Stappen worden gedeeld met Selfcare's database. Dit gebeurt alleen wanneer er een veilige verbinding mogelijk is.

4. Stappen komen vanaf de interne database van Selfcare op uw persoonlijke dashboard te staan.

5. Vanaf het persoonlijke dashboard worden de stappen gedeeld met SelfcarePro, de challenge omgeving

Kortom, het gehele synchronisatieproces heeft tijd nodig en het kan daarom enige tijd duren voordat stappen zichtbaar zijn in Selfcare.

Zijn jouw stappen nog steeds niet correct meegenomen?

Dan bestaat er een kans dat de app van de leverancier, zoals Fitbit of Google, een update vereist of net een update gehad heeft. Dit kan ervoor zorgen dat de stappenteller tijdelijk niet optimaal functioneert. Een update voor het besturingssysteem van jouw iPhone of Android toestel vind je onder systeeminstellingen.

Langzame synchronisatie en vertragingen oplossen

De checklist:
1. Meest recente versie van de app waarmee de stappen worden geteld ✓
2. Software van de smartphone up to date ✓
3. Zowel de Selfcare app als de app van de metingen als eens opnieuw opgestart en gecontroleerd op foutmeldingen ✓
4. Veilige- en stabiele internetverbinding mogelijk ✓
5. Eventueel bluetooth uit en opnieuw aan ✓
6. Eventueel proberen via 4G in plaats van WiFi ✓
7. Smartphone opnieuw opstarten ✓

Uit- en aan zetten als reset

Heeft u de smartphone al een keer uit- en opnieuw aangezet als synchroniseren extreem lang uitblijft? Dit simpele trucje kan soms net de juiste handeling zijn als reboot voor het synchroniseren.

We horen het graag als het bovenstaande niet werkt, dan kijken we samen verder naar een andere oplossing!