Waarom duurt het synchroniseren van mijn stappenteller zo lang?

Het start allemaal bij het meten van gegevens door de gebruiker, bijvoorbeeld met een activity tracker of met de ingebouwde stappenteller van de smartphone. Deze gegevens worden opgeslagen in de database van de leverancier van het soort sensor, bijvoorbeeld bij Google of bij Fitbit.

Afhankelijk van de gestelde voorwaarde over de intervaltijd* en mits er een veilige dataoverdracht mogelijk is, zal de data via de externe API verschijnen in de database van Selfcare.

Gegevens zullen vanaf de database van Selfcare worden gedeeld met het persoonlijk profiel van de gebruiker op MySelfcare. Vanuit hier worden de gegevens doorgezet naar SelfcarePro en zichtbaar in de challenge.

1. Stappen staan in de stappenteller, bijvoorbeeld de Fitbit Charge 2.

2. Stappen staan in database van leverancier, bijvoorbeeld bij Fitbit.

3. Stappen worden gedeeld met Selfcare's database.

4. Stappen komen vanaf de interne database van Selfcare op uw persoonlijke dashboard te staan.

5. Vanaf het persoonlijke dashboard worden de stappen gedeeld met SelfcarePro, de challenge omgeving.

Kortom, het gehele synchronisatieproces heeft tijd nodig en het kan daarom enige tijd duren voordat stappen zichtbaar zijn in Selfcare.

* Intervaltijden per leverancier:
- Fitbit: elk uur
- Google Fit: vijf minuten
- Xiaomi (miband): vijf minuten
- Polar: tien minuten
- Apple Health hanteert geen voorwaarden met betrekking tot het ophalenvan data. Apple stuurt data door op bases van interne voorwaarden.