Opladen van de Mi Fit lukt niet. Is de sensor kapot?

Soms lukt het niet om de Mi Fit (1 of 2) op te laden in het stopcontact of aan de PC (USB poort). Dan lijkt het erop dat de Mi Fit kapot is. Dat is echter bijna nooit zo. Wat hebben wij zelf geleerd:

1. Laat de accu van de Mi Fit niet te ver leeglopen. Wacht dus niet op de waarschuwing in de App van Xiaomi dat de accu bijna leeg is, maar laad de accu op bij tenminste 10% (een iets hoger percentage is nog beter).
  2. Als de sensor niet wil opladen, haal deze dan even los uit de houder en stop deze dan weer terug in de houder. Wacht een minuut. Laad de sensor nog niet op? Haal de houder uit de USB poort of uit het stopcontact, en plaats deze daarna weer terug. Wacht een minuut. Laad de sensor nog niet op? Ga dan naar de volgende stap:
  3. Maak de contactpunten van de sensor schoon. Hoe doe je dat? Bekijk deze video: