Bewaart Selfcare cookies in de browser?

Wat is een cookie? Een cookie is een hoeveelheid data die een server naar de browser stuurt met de bedoeling dat deze opgeslagen wordt en bij een volgend bezoek weer naar de server teruggestuurd wordt. Zo kan de server de browser opnieuw herkennen en bijhouden wat de gebruiker in het verleden heeft gedaan (bron: Wikipedia).

Er zijn drie soorten cookies:

1. Cookies die de loginnaam of instellingen onthouden.
  2. Cookies die surfinformatie verzamelen (profiling).
  3. Cookies die een browser koppelen aan tijdelijke variabelen op de server (session cookie).

Selfcare bewaakt cookies in uw browser om u bij terugkeer te kunnen herkennen (de eerste variant in bovenstaand overzicht). Deze cookies zijn dus functioneel voor de werking van Selfcare en worden niet gebruikt voor marketing of verkoopdoeleinden. Selfcare verstrekt zonder uw uitdrukkelijke instemming geen gegevens over u in welke vorm ook. Lees hier hoe wij met uw privacy en beveiliging van uw gegevens omgaan.

De cookie van Selfcare wordt opgeslagen als u de sms-code hebt ingegeven die u van Selfcare ontvangen hebt bij het inloggen op uw account. Uit veiligheidsoverwegingen doen we dat bij elke browser die u gebruikt (PC, laptop, tablet, smartphone) en de Selfcare app. De geldigheid van deze cookie is 60 dagen; telkens als er gedurende die 60 dag wordt ingelogd op de website (of in de app), wordt de houdbaarheid van de cookie met 60 dagen verlengd. Als u ná die 60 dagen weer inlogt, krijgt u bij inloggen een nieuwe SMS met toegangscode toegestuurd waarna een nieuwe geldigheidsperiode van 60 start.

Als dat cookie niet wordt aangetroffen, gaan we ervan uit dat dit het eerste bezoek aan Selfcare in deze browser is. Als de browser zo is ingesteld dat cookies worden bewaard, zal bij een volgend bezoek aan Selfcare in deze browser geen SMS code worden aangevraagd.

Als de browser zo is ingesteld dat helemaal geen cookies worden bewaard, zal Selfcare bij elk bezoek aan haar site vragen de sms-code in te geven. Om dat te voorkomen, raden wij aan om de browser zo in te stellen dat functionele cookies wel kunnen worden opgeslagen.

Omdat Selfcare alleen technisch noodzakelijke cookies gebruikt hoeven we van gebruikers van de website geen toestemming voor het gebruik ervan te vragen. Zie ook hier voor de Nederlandse en hier voor de Belgische wetgeving op dit punt.

Let op! De internetgeschiedenis (inclusief cookies) verwijderen van uw internetbrowser zorgt ervoor dat de cookies niet meer aanwezig zijn in uw browser. Ook hierdoor zult u opnieuw via een sms-code moeten inloggen. Sommige bedrijven verwijderen automatisch de internetgeschiedenis op de werkcomputers.