Bewaart Selfcare cookies in de browser?

Een Cookie is een hoeveelheid data die een server naar de browser stuurt met de bedoeling dat deze opgeslagen wordt en bij een volgend bezoek weer naar de server teruggestuurd wordt. Zo kan de server de browser opnieuw herkennen en bijhouden wat de gebruiker, c.q. de webbrowser, in het verleden heeft gedaan. (bron: Wikipedia) Er zijn drie soorten cookies:

1. Cookies die de loginnaam of instellingen onthouden.
  2. Cookies die surfinformatie verzamelen (profiling).
  3. Cookies die een browser koppelen aan tijdelijke variabelen op de server (session cookie).

Selfcare bewaakt cookies in uw browser om u bij terugkeer te kunnen herkennen (de eerste variatie in bovenstaand overzicht). Deze cookies zijn dus functioneel voor de werking van Selfcare en worden niet gebruikt voor marketing of verkoopdoeleinden. Selfcare verstrekt zonder uw uitdrukkelijke instemming geen gegevens over u in welke vorm ook. Lees hier hoe wij met uw privacy en beveiliging van uw gegevens omgaan.

Ons cookie wordt opgeslagen als de Selfcare SMS code voor die specifieke browser is ingegeven. Als dat cookie niet wordt aangetroffen, gaan we er van uit dat dit het eerste bezoek aan Selfcare in deze browser is. Als de browser zo is ingesteld dat cookies worden bewaard, zal bij een volgend bezoek aan Selfcare in deze browser geen SMS code worden aangevraagd.

Als de browser zo is ingesteld dat helemaal geen cookies worden bewaard, zal Selfcare bij elk bezoek aan haar site vragen de SMS code in te geven. Om dat te voorkomen, raden wij aan om de browser zo in te stellen dat functionele cookies wel kunnen worden opgeslagen.

Omdat Selfcare alleen technisch noodzakelijke cookies gebruikt hoeven we van gebruikers van de website geen toestemming voor het gebruik er van te vragen. Zie ook hier voor de Nederlandse en hier voor de Belgische wetgeving op dit punt.