Waarom kan ik op een andere locatie niet gewoon inloggen?

Voor de beveiliging van uw gegevens houden wij met behulp van Cookies bij of u op een voor Selfcare bekende plaats probeert in te loggen. Met 'een bekende plaats' bedoelen we het apparaat waarmee u al eerder bij Selfcare hebt ingelogd, bijvoorbeeld de PC waarmee u zich hebt aangemeld.

Als u nu op een ander apparaat of op hetzelfde apparaat maar in een andere browser probeert in te loggen, weet Selfcare niet of u het bent die probeert in te loggen, of iemand die uw inloggegevens in handen heeft gekregen. Om daar zeker van te zijn sturen we u een tijdelijke, extra inlogcode toe via SMS naar uw mobiele telefoon. (Dit wordt ook wel twee factor authenticatie genoemd en wordt ook toegepast bij het internetbankieren.) Als u die code op de website van Selfcare ingeeft, weten we zeker dat u het bent die op een andere locatie probeert in te loggen. De kans dat een onbevoegde over uw inloggegevens én over uw mobiele telefoon beschikt is immers zeer klein.

Lees hier meer over de manier waarop Selfcare uw gegevens beschermt.