Withings: hoe kun je Withings apparaten delen

Wilt u met meerdere personen een Withings apparaat gebruiken? Ga dan als volgt te werk:

1. Installeer het apparaat voor de eerste gebruiker. Dat kan een weegschaal of een bloeddrukmeter zijn; in dit voorbeeld gaan we uit van de weegschaal. Gebruik daarvoor de handleiding van Withings die bij het apparaat is meegeleverd. Schrijf uw gebruikersnaam en inlogcode goed op.
  2. Voer een meting uit door op de weegschaal te gaan staan.
  3. Controleer of een meting in het dashboard van Withings doorkomt. Ziet u uw meting op de website of in de App van Withings? Dan werkt alles zoals het moet werken.
  4. Nu kunt u de tweede gebruiker toevoegen. Volg ook deze werkwijze als u nog meer gebruikers wilt toevoegen. Doe daarvoor het volgende:
  5. Allereerst moet u Withings vertellen dat meerdere personen gebruik gaan maken van hetzelfde apparaat. Als u dat niet doet, denkt Withings dat alle metingen van u zijn, dus ook de metingen van de tweede gebruiker. Dat geeft natuurlijk geen goed beeld van uw metingen.
  6. Hoe laat u Withings weten dat meer personen gebruik maken van dezelfde sensor? Ga daarvoor naar de website van Withings (http://www.withings.com/) en log in met uw eigen inlogcodes.
  7. Klik in uw dashboard op Family + en vul de gevraagde gegevens in.
  8. Laat de tweede gebruiker een meting uitvoeren door op de weegschaal te gaan staan.
  9. Controleer of een meting van de tweede gebruiker in het dashboard van Withings doorkomt. Ziet u diens meting op de website van Withings? Dan werkt alles zoals het moet werken.
  10. Nu hoeft u nog maar één ding te doen: de tweede persoon moet een eigen toegang tot de website van Withings krijgen, oftewel: de tweede gebruiker moet een eigen account krijgen. Als dat gelukt is, zal de naam van de tweede gebruiker uit uw dashboard van Withings verdwijnen. Hoe doet u dat?
  11. Log in op de website van Withings.
  12. Klik op uw mailadres. Een nieuw menu verschijnt; klik op Settings.
  13. Klik op User.
  14. Kies de gebruiker die een eigen toegang tot Withings moet krijgen.
  15. Klik op de oranje knop Make Independent (letterlijk vertaald betekent dit: maak zelfstandig).
  16. De tweede gebruiker ontvangt van Withings een email met een link. Zorg er voor dat binnen 24 uur op deze link geklikt wordt. Vervolgens kan de tweede gebruiker de eigen gegevens aanvullen en vanaf dat moment zelfstandig inloggen op de website van Withings. Ook voor deze gebruiker geldt: Schrijf uw gebruikersnaam en inlogcode goed op.
  17. Ga nu naar de website van Selfcare. Ga naar Beheer en klik op Sensoren.
  18. Klik op Nieuwe sensor koppelen.
  19. Klik op de sensor die u wilt toevoegen: de weegschaal in dit voorbeeld.
  20. Klik op Ik heb een sensor die ik wil gebruiken.
  21. Klik op de weegschaal van Withings.
  22. Vul in het scherm van Withings de gebruikersnaam en inlogcode die u gebruikt hebt bij de installatie van de weegschaal op de website van Withings in.
  23. Klik op OK.
  24. Na enkele minuten verschijnen uw gewichtsmetingen in uw dashboard op de website van Selfcare.
  25. Gefeliciteerd, het is gelukt!