Wat heb ik nodig om met Selfcare te kunnen werken?

Om met Selfcare te kunnen werken hebt u een sensor nodig die dat deel van uw lichaam meet dat voor u van belang is: uw gewicht (weegschaal), uw bloeddruk (bloeddrukmeter) of uw hartslag (hartslagmeter). Daarnaast moet u zich bij Selfcare registreren, zodat er een koppeling gemaakt kan worden tussen uw sensor en Selfcare.

Hebt u een smartphone nodig? Nee, zeer waarschijnlijk niet. U kiest een sensor, en afhankelijk van de werking van die sensor hebt u een smartphone nodig:

• Verreweg de meeste sensoren sturen hun meetgegevens niet via een smartphone, maar via de PC of een onderdeel van het netwerk in uw huis, de router, over het internet naar de leverancier van die sensor.
  • Het kan natuurlijk ook zijn dat u een sensor kiest die geen data via het internet verstuurd: die meetgegevens kunt u met de hand in Selfcare ingeven.
  • Alleen als u een sensor hebt die uitsluitend op een smartphone werkt, zoals een gratis stappenteller van bijvoorbeeld Runkeeper, dan hebt u wel een smartphone nodig.

Voor een overzicht van de sensoren die op Selfcare kunnen worden aangesloten zodat uw meetgegevens automatisch in Selfcare bij elkaar komen, kijkt u hier.