Waarom wil Selfcare mijn mobiele telefoonnummer weten?

Selfcare gebruikt uw GSM nummer voor de volgende doelen:

1. Veiligheid: als u voor de eerste keer inlogt op Selfcare, onthoudt Selfcare het apparaat waarmee u dat gedaan hebt. Als u, of een ander, daarna op een ander apparaat wilt inloggen met uw gegevens, sturen wij u een verificatiecode per SMS toe. Als u dat nummer op de website ingeeft, weten we zeker dat u het bent die wil inloggen. Vanaf dat moment onthoudt Selfcare ook dit apparaat als 'veilig'. Als een ander wil inloggen, krijgt hij die verificatiecode niet toegestuurd, want hij is niet in het bezit van uw mobiele telefoon. Die persoon kan daardoor niet inloggen, ook al zou hij over uw inlognaam en wachtwoord beschikken. Zie ook deze pagina op onze website over Privacy en Beveiliging.
  2. Berichtgeving: sommige berichten willen we u direct toesturen omdat ze van direct belang kunnen zijn voor uw gezondheid. De meeste mensen lezen hun email niet direct, maar kijken wel direct naar hun mobiele telefoon als daarop een SMS binnen komt.