Starten met Selfcare

Om Selfcare voor u te laten werken, moet u de volgende stappen doorlopen:

1. Profiel:

1. U geeft enkele persoonsgegevens in in uw profiel. Daardoor leren we u een beetje kennen. Voor een goede werking van Selfcare is het belangrijk dat de juiste gegevens worden genoteerd.
  2. Ook kunt u hier aangeven op welke wijze uw uw gegevens wilt delen met anderen: als u gemiddelde meetwaarden van uw leeftijdsgroep in uw grafiek wilt zien, gaat u er mee akkoord dat Selfcare ook uw meetgegevens in de berekening van dat gemiddelde betrekt. Als u dat niet wilt, mist u in uw grafiek(en) de gele lijn van het gemiddelde. Daarnaast kunt u Selfcare toestemming geven uw gegevens te gebruiken voor het verbeteren van uw dienstverlening. Tenslotte kunt u er mee instemmen dat uw gegevens op anonieme wijze worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Als u dat allemaal niet wilt, kunt u de knop op 'nee' laten staan: dat heeft geen gevolg voor onze dienstverlening aan u.
  3. U kunt hier de coach kiezen waarvan u denkt dat zij/hij u het beste kan ondersteunen en begeleiden bij het bereiken van uw doelen.

2. Sensoren:

1. Na het invullen van het profiel kunt u uw sensor(en) toevoegen. Klik daarvoor op ‘Meting toevoegen’ en selecteer daarna de door u gewenste meting.
  2. Maak uw keuze uit de getoonde mogelijkheden hoe u wilt meten. Als u uw metingen handmatig wilt ingeven, kunt u de volgende stappen overslaan; ga dan naar '3. Persoonlijke grenzen'.
  3. Selecteer daarna uw sensor. Hebt u een sensor die niet in het rijtje voorkomt, dan kan Selfcare uw sensor (nog) niet koppelen. (U kunt wel altijd de meetgegevens van uw sensor handmatig ingeven, zowel op de website als in de App.) Let op: zorg er altijd voor dat u eerst uw sensor hebt aangemeld op de website van de leverancier, anders kunt u geen koppeling tussen uw sensor en Selfcare maken.
  4. Hebt u een sensor die u met Selfcare kunt koppelen op de website van de leverancier aangemeld, bevestig dan in Selfcare de door u gekozen sensor.
  5. U wordt daarna doorgestuurd naar de website van de leverancier. Op die website moet u toestemming voor de koppeling geven. Na deze toestemming wordt u automatisch teruggestuurd naar Selfcare.
  6. Wacht enkele minuten: na uiterlijk vijf (5) minuten moeten uw meetwaarden zichtbaar worden (als u tenminste vooraf een of meerdere metingen met die sensor hebt uitgevoerd).
  7. Vanaf dat moment worden uw meetgegevens automatisch in het dashboard van Selfcare getoond, ook als u het dashboard niet bekijkt.

3. Persoonlijke grenzen:

1. Op basis van uw profielgegevens worden de te bewaken grenzen bij uw sensor(en) ingesteld. De grenzen die wij u aanbieden zijn afkomstig uit de medische wetenschap, maar zijn nog niet op uw maat afgestemd. Als u ze wilt aanpassen, dan kunt u dat doen bij Beheer Metingen, bij de grafiek van de betreffende sensor. De rode pijl in onderstaande figuur wijst naar de knop waarmee u het venster kunt openen om de persoonlijke grenzen in te stellen.

2. Klik daarna op het '+' teken:

3. U kunt nu de standaard waarden op uw maat instellen (in onderstaande figuur ziet u een voorbeeld van standaard waarden):

4. Tenslotte kunt u zelf ook de volgorde van de grafieken instellen. Door in het dashboard op de pijltjes in de grafieken te klikken, kunt u de betreffende grafiek verschuiven naar de plaats waar u hem wilt hebben staan.