Kan ik Selfcare in het buitenland gebruiken?

Als u thuis in Selfcare een account hebt geopend en een profiel hebt aangemaakt, kunt u Selfcare ook in het buitenland gebruiken.

Stel: u gaat op zakenreis of vakantie naar Spanje. Als u daar Selfcare opent in op uw eigen laptop, tablet of smartphone waarmee u Selfcare eerder geopend hebt, kunt u inloggen nadat u de verificatiecode hebt ingevuld die wij u per SMS toesturen. Dit hebben wij zo geregeld om diefstal van uw meetgegevens te voorkomen (lees ook hier over onze beveiligingsmaatregelen). Nadat u de verificatiecode hebt ingegeven kunt u Selfcare gebruiken zoals u dat thuis gewend bent.

Als u echter in het buitenland (voor de eerste keer) een account wilt openen, zal dat niet lukken.

De reden is dat het gebruik van persoonsgegevens in elk land verschillend is geregeld. Om juridische problemen te voorkomen, zal Selfcare de aanwezigheid in andere landen zorgvuldig voorbereiden; daar is tijd en aandacht voor nodig.

Ons advies voordat u op vakantie of zakenreis gaat in het buitenland: zorg dat u voordat u vertrekt, een keer inlogt op uw Selfcare-account en neem hetzelfde device (laptop, tablet of smartphone) mee waarmee u eerder al eens veilig bent ingelogd op Selfcare mee naar het buitenland.