Waarom krijg ik geen bericht over mijn hartslag?

Er zijn twee type metingen van de hartslag: continue en eenmalig.

• Een continue meting komt meestal van sensoren die gebruikt worden voor het meten van activiteiten, zoals de stappen. Om een bruikbare uitspraak over uw hartslag te kunnen geven, heeft Selfcare een eenmalige meting van de hartslag nodig: danwel bij een stevige inspanning, danwel in volledige rust. Daarom geeft Selfcare geen bericht bij een continue hartslagmeting. Wilt u gecoacht worden op uw hartslag, maar u hebt een activiteitensensor met een hartslagmeter, overweeg dan een App op uw smartphone te installeren waarmee u uw hartslag eenmalig kunt meten. U kunt dan die hartslagmeting handmatig ingeven in de App en in uw dashboard.
  • Een eenmalige meting komt meestal voor bij bloeddrukmeters die ook een eenmalige meting uitvoeren. De hartslagmeting is dan een extra meting. Selfcare geeft op basis van deze meting wel een advies in het wekelijkse coachings-bericht.