Wat gebeurt er na beëindiging van mijn abonnement met mijn gegevens?

Als u uw abonnement niet verlengt, wordt deze beëindigd. Wij adviseren u daarnaast om uw gegevens zelf te wissen als u uw abonnement niet wilt verlengen.

Ga daarvoor naar 'Mijn gegevens' en klik op de knop 'Verwijderen'.

Om er zeker van te zijn dat u uw gegevens wilt verwijderen, zullen wij u daarna om een bevestiging vragen.

Als u zelf uw gegevens niet verwijdert, bewaart Selfcare uw gegevens conform de wettelijke termijn van 15 jaar (artikel 454, lid 3 van de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) en de bepaling van de Autoriteit Persoonsgegevens dat de meetgegevens die u verzamelt in Selfcare worden beschouwd als Gezondheidsgegevens). Als u in die periode inlogt bij Selfcare en uw betaling herstart, krijg u daar weer toegang toe.

Als u uw gegevens zelf verwijdert, zijn ze ook meteen bij Selfcare verwijderd. Dat kan door ons niet meer worden hersteld.

U kunt er ook voor kiezen eerst uw gegevens te printen of op te slaan. Lees daarvoor dit artikel.