Welke maatregelen heeft Selfcare genomen ter bescherming van mijn privacy?

Selfcare heeft de volgende maatregelen getroffen die uw privacy moeten waarborgen:

1. Beveiliging bij het inloggen: alle gebruikers moeten inloggen met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Dit wachtwoord moet minimaal 8 karakters groot zijn en bestaan uit letters, hoofdletters, cijfers en tekens.
  2. Beveiliging bij het apparaat: als u zich bij Selfcare aanmeldt, onthoudt Selfcare het apparaat waarmee u zich hebt aangemeld. Als u inlogt op een ander apparaat, krijgt u geen toegang tot Selfcare, ook al hebt u de juiste toegangscodes ingegeven. Waarom is dat zo door Selfcare gedaan? Dat hebben we zo gedaan, omdat we op deze manier uw gegevens kunnen afschermen voor iemand die buiten uw wil uw inloggegevens gebruikt. (Deze vorm van bescherming wordt ook wel multifactor authenticatie genoemden wordt ook toegepast bij het internetbankieren.) Op uw verzoek sturen wij u meteen via een SMS bericht een eenmalige code toe die u op de website van Selfcare kunt ingeven: op dat moment weet Selfcare dat u het bent die zich op een ander apparaat aanmeldt. Daarom vragen wij u in uw profiel het nummer van uw mobiele telefoon op te geven.
  3. Beveiliging van het transport van uw gegevens: het dataverkeer tussen uw PC, laptop, tablet of smartphone en Selfcare verloopt via een beveiligde verbinding, zoals dat ook bij banken gebruikelijk is.
  4. Beveiliging van de opslag van uw gegevens: uw gegevens worden in een fysiek en softwarematig beveiligde omgeving opgeslagen. Onderhoudspersoneel heeft geen toegang tot uw gegevens.
  5. Splitsing van persoonsgegevens en meetwaarden: uw persoonsgegevens, zoals uw naam en adres, worden op een andere locatie opgeslagen dan uw meetwaarden. Een koppeling kan door een onbevoegde niet worden gemaakt.
  6. Beveiliging van de toegang tot uw gegevens: alleen geautoriseerd personeel heeft toegang tot uw gegevens.

Via deze pagina op onze website en via onze Nieuwsbrief zullen we alle gebruikers blijven informeren over de maatregelen die de privacy moeten blijven waarborgen.