Xiaomi Mi Band 1 extra hulp

Mi Band 1 Voorkomende problemen en mogelijke oplossingen:

1. De Mi Band doet helemaal niets en komt net nieuw uit de verpakking...
De Mi Band is een eenvoudig en simpel model zonder knopjes en tierelantijntjes, wat niet handig is waneer de sensor niet doet wat die zou moeten doen. Als de nieuwe Mi Band 1 niet reageert met een knipperend lichtje bij het opladen, kunt u het volgende doen (in hoeverre u dit niet al gedaan heeft):

• Geef het wat tijd. Het kan soms enige tijd duren voordat de Mi Band activiteit vertoont na het aansluiten op een USB-poort of stopcontact.
  • Probeer een andere USB-poort op de computer of probeer het opladen met een USB-stopcontactkoppeling.
  • De twee zilveren contactpunten schoonmaken (zie afbeelding hieronder) en vervolgens het apparaat stevig terugduwen in de U-vormige houder. Bij een knipperend groen lampje heeft het succes gehad!

2. De Mi Band synchroniseert niet met de Mi Fit app, verschillende oorzaken:

• De accu is leeg.
    Deze kunt u het beste opladen met de USB-poort van uw computer.

• De applicatie Mi Fit is niet up to date. Via de Playstore (Android) of de App Store (Apple) kunt u de meest recente versie downloaden van de Mi Fit.
  • De Mi Band is gekoppeld aan een ander mobiel toestel.
    Dit is te verhelpen door de Mi Band los te koppelen van het andere apparaat voordat u probeert met bluetooth verbinding te maken met uw eigen mobiele telefoon.
  • Er is een oude Mi Band gekoppeld met de app.
    In de Mi Band app bij “Profile” kunt u zien of er een oude Mi Band is gekoppeld. Als dat zo is, kun je daarop klikken en helemaal onderaan klikken op “unpair”. Vervolgens kunt u de nieuwe Mi Band toevoegen: "add device”.

3. Geen bluetooth verbinding:

Terwijl uw telefoon aangeeft dat bluetooth aanstaat, maakt de Mi Fit app geen verbinding. Ons advies is:
1. bluetooth uitschakelen en opnieuw aanzetten
2. App afsluiten en weer opstarten.

• Misschien laten de bluetooth instellingen de verbinding met Mi Band niet toe.
    De Mi Band zou met een bluetooth verbinding hier ook zichtbaar moeten zijn, zoals in de onderstaande afbeelding:
  • Nog geen verbinding?
    Zet uw telefoon uit en weer opnieuw aan.
  • Nog steeds geen verbinding?
    Verwijder dan uw Mi Fit app en installeer deze opnieuw. Denk aan uw gebruikersnaam en wachtwoord voordat u de app verwijdert, deze heeft u nodig voor het opnieuw inloggen in de app.
  • Werkt uw Mi Band nog altijd niet?
    Stuur dan een e-mail naar service@selfcare4me.com voordat u besluit de Mi Band uit het raam te gooien. Wij helpen u graag verder!

Tip: Liever uw armen vrij? U kunt de Mi Band ook zonder bandje metingen laten uitvoeren; bijvoorbeeld los in uw broekzak, aan een halsketting of in het kleine (sleutel)vakje van uw sportbroek.

Miband-ketting-aap-17.png miband-broek-171107.png

Meer informatie over de Mi Band vindt u hier of hier (Engelse uitleg over verschillende instellingen)