Hoe koppel ik mijn Xiaomi Mi Band via Android (Google Fit) aan Selfcare?

Heb je een Android smartphone? In dit document beschrijven we hoe je in drie stappen je Xiaomi Mi Band via Google Fit aan Selfcare koppelt.

Stap 1: Unboxing en installatie Xiaomi Mi Band

1. Maak het doosje open. Je hebt een bandje, je hebt de sensor en je hebt een usb-kabel

2. Laad hem op: plaats de sensor met de 2 gouden punten op de 2 contactpunten en sluit de usb-kabel aan op je computer. De sensor is helemaal opgeladen als de 3 witte lampjes branden

3. Terwijl de sensor aan het opladen is, kun je beginnen met het downloaden van de Mi Fit app

4. Ga naar de Google Playstore op je smartphone en type in zoekveld in: ‘Mi Fit’

5. Download, installeer en open de Mi Fit app

6. Maak een Mi Fit account

7. Kies een wachtwoord

8. Bevestig je e-mailadres via de activatie mail van Mi Fit. Heb je deze niet ontvangen? Kijk in je spamfilter of Junk folder

9. Log nu in op de Mi Fit app

10. Kies een nickname, geslacht, geboortedatum, lengte, gewicht, stappen doel

11. Nu kom je op het scherm ‘Devices to pair’. Kies hier voor ‘Band’. Let op: zorg dat je in de buurt bent van je sensor die aan het opladen is

12. Nu pair je de band door (bluetooth ingeschakeld) de band dichtbij je telefoon te houden

13. Nu gaat de Mi Fit updaten

14. Zodra dit gereed is kan je de eerste keer synchroniseren. Lukt dat?

15. Klaar!

Stap 2: Koppelen Mi Fit aan Google Fit

1. Open de Google Fit-app en stel de app in (heb je dit al gedaan, dan mag je deze stap overslaan)

2. Druk in de Mi Fit-app op het icoontje van het menu ‘Profile’ en tap daarna op 'Add Accounts', vervolgens op Google Fit

3. Nu is Mi Fit gekoppeld aan Google Fit

4. Omdat Mi Fit nu de bron is voor stappen, wil je het liefst de stappen (extra) gemeten door de smartphone zelf uitzetten:

1. Open de Google Fit app Google Fit

2. Klik op Menu Menu > vervolgens op Settings Settings

3. Onder 'Google Fit data' vink Activity detection 'off'.

Stap 3: Koppelen Google Fit aan Selfcare

1. Ga op een PC of laptop naar het Selfcare dashboard via https://my.selfcare4me.com

2. Ga naar ‘Meting toevoegen’, rechtsboven in het scherm

3. Kies bij ‘Wat wilt u meten?’ voor de meting van ‘stappen’

4. Kies bij ‘Hoe wilt u meten’ voor ‘Ik heb reeds een sensor’

5. Kies in het volgende scherm voor ‘Google Fit’

6. Selecteer welke metingen je wil doorsturen van Google Fit naar Selfcare

7. Nu moet je inloggen op de Google account die in de vorige stap gekoppeld is aan Mi Fit (let op dat dit de juiste account is!)

8. Geef in het volgende scherm Selfcare toestemming om ‘Offline toegang te hebben’ tot gegevens en druk op ‘Toestaan’

9. Als alles goed verlopen is, zie je binnen enkele minuten in je dashboard van Selfcare de meetwaarden van je Xiaomi Mi Band verschijnen

10. Synchroniseer elke dag door de MI Fit app te openen en leef langer gezond en vitaal!