Back-up metingen met MobileTrack van Fitbit

Je kent dat wel. Je bent je Fitbit vergeten of je hebt hem niet opgeladen en je 'mist' die dag een hoop stappen. Daar is gelukkig een goede oplossing voor. In dit artikel lees je wat die oplossing is en hoe jij hier gebruik van kunt maken.

Hoe werkt het?

De oplossing van Fitbit heet Mobiletrack en deze functie gebruikt de sensoren die zijn ingebouwd in je smartphone als stappenteller. Als je deze functie inschakelt dan kan de Fitbit app overschakelen op back-up metingen via je smartphone voor het geval je armband tijdelijk niet werkt. Fitbit zal je armband prioriteit geven, zodat de metingen met je armband altijd voorrang krijgen op de aantallen zoals gemeten met je smartphone. Tenzij je armband niet functioneert (omdat deze leeg is of niet in de buurt), dan schakelt Fitbit over op de back-up optie en worden de metingen via je smartphone uitgevoerd.

Hoe kan ik deze functie inschakelen?

1. Open de Fitbit app op je smartphone.
  2. Kies bij ‘Account’ voor ‘Set Up a Device’.
  3. Kies helemaal onderaan de optie ‘MobileTrack’.
  4. Klik op ‘accepteren’ wanneer je wordt gevraagd om toestemming te geven tot je bewegings- en fitnessactiviteit.
  5. Klaar!

Vanaf nu wordt je stappenaantal altijd geregistreerd, ook als je je Fitbit bent vergeten. Denk er wel aan dat dit alleen goed werkt als je je smartphone bij je draagt tijdens het bewegen!

*Let op: het bovenstaande werkt op de meeste toestellen, maar is afhankelijk van Fitbit en of jouw toestel beschikt over een moderne bewegingssensor.