Hoe werkt de Selfcare App?

Selfcare heeft een eigen App voor Apple (iPhone en iPad; iOS), Android en Windows, waarin de volgende mogelijkheden zijn opgenomen:

• De Tamagotchi
  • Het eigen dashboard
  • De mogelijkheid om meetwaarden met de hand in te voeren
  • Een historisch overzicht van alle meetwaarden
  • Extra informatie en Apple Health
  • Een overzicht van de stand van de SelfcarePro Challenge (alleen voor gebruikers van SelfcarePro).

Bij het openen van de App wordt u gevraagd om u eenmalig aan te melden met de u bekende inloggegevens*. Als dat is gebeurd opent de App met onze Tamagotchi, de Mexicaanse cactus. Deze groeit naarmate u meer stappen hebt gezet (als u geen stappenteller met het Selfcare platform hebt gekoppeld, wordt de Tamagotchi niet getoond). U ziet daar:

1. Uw aantal stappen op dat moment zoals die bekend zijn bij Selfcare.
  2. Uw doel van het aantal stappen zoals u die bij Selfcare hebt ingesteld.

Klik daarna op 'Door naar de App' waar als eerste het dashboard met de grafieken van uw metingen wordt getoond:

Scroll naar beneden om alle grafieken te bekijken. Klik bovenaan op 'Week', 'Maand' of 'Jaar' om uw metingen in een andere tijdsperiode te bekijken. U kunt ook de te bekijken periode aangeven bij 'Van' en 'Tot.

Klik onderaan op het icoontje 'Invoer' om metingen zelf in te geven:

1. Kies het meettype waarbij u een meetwaarde wilt ingeven (in dit voorbeeld: 'Eigen meettype').
  2. Kies het meettype (in dit voorbeeld: 'Alcohol').
  3. Vul de meetwaarde in. In het veld 'Opmerking' kunt u een dagboeknotitie maken.
  4. Rond dit af met een druk op de knop 'Opslaan'. U kunt elke meetwaarde, indien dat gewenst is, altijd later weer aanpassen.

Ook kunt u een historisch overzicht van al uw meetwaarden bekijken. Klik daarvoor onder in de App op 'Historie' om uw meetwaarden per dag in te zien. Om meetwaarden van andere dagen te bekijken scrollt u naar beneden. Wilt u nog oudere waarden zien? Klik dan op (1) 'Meer laden' en de meetwaarden van een extra week zullen worden getoond. Dit kunt u zo vaak herhalen als u maar wilt.

Er is nog een deel van de App welke een beetje verborgen is:

1. U komt daar door te klikken op de 3 horizontale streepjes, linksboven in de App.
  2. Hier leest het privacy reglement van Selfcare (voor meer informatie zie ook hier).
  3. Hier leest u de algemene voorwaarden.
  4. Hier treft u contactgegevens aan.
  5. Hier komt u in het scherm voor het maken van een verbinding met Apple Health (voor meer informatie zie ook hier).
  6. Tenslotte kunt u hier uitloggen.

Tenslotte kunt u, als u meedoet in een bedrijvenchallenge van SelfcarePro, ook de stand van die challenge bekijken. Sterker nog: als u meedoet aan een challenge opent de App niet met de Tamagotchi maar met de stand van de challenge, zoals u in dit voorbeeld kunt zien:

In dit voorbeeld ziet u de challenge van het bedrijf Redic waar de Indianen tegen de Cowboys strijden:

1. Hier ziet u hoe ver de twee teams gekomen zijn met hun totaal van gemiddeld aantal stappen. Uw team is oranje gekleurd.
  2. Het eerste getal toont het gemiddeld aantal stappen (in dit voorbeeld: 82) van het team op dat moment van de dag / en het tweede getal laat zien wat het teamdoel van deze challenge per dag is (6.000).
  3. Het eerste getal toont het gemiddeld aantal stappen (in dit voorbeeld: 404) van uzelf op dat moment van de dag / en het tweede getal laat zien wat uw persoonlijke doel van deze challenge per dag is (8.000).
  4. Als u naar beneden scrollt ziet u hier het teamrecord staan / in vergelijking tot het teamdoel per dag.
  5. Daaronder staat uw eigen dagrecord / in vergelijking tot uw eigen dagdoel.

*) Om met de App te kunnen werken moet u beschikken over een account bij Selfcare; ga daarvoor naar 'Aanmelden' op deze pagina (dit is niet mogelijk in de App).