Waarom zie ik bij Selfcare een ander stappenaantal dan op mijn stappenteller die via Google Fit is gekoppeld?

Google Fit bevat een interne sensor die eigenhandig uw stappenaantal kan meten. Als u een externe databron (zoals een activity tracker of smartphone app) koppelt aan Google Fit, zal deze voorrang krijgen op de interne sensor van Google Fit. Op het moment dat u in Google Fit een ander stappenaantal ziet dan bij Selfcare of op uw stappenteller is er mogelijk iets aan de hand.

Hoe werkt het koppelen met Google Fit?

Gebruikt u een externe databron (bijvoorbeeld een Mi Band activity tracker)? Controleer dan of de koppeling tussen de bijbehorende app (in dit geval de app 'Mi Fit') en Google Fit goed tot stand is gebracht. Het is namelijk mogelijk dat deze koppeling niet tot stand is gebracht of verloren is gegaan. Hierdoor kan het zijn dat stappen zoals gemeten met interne sensoren van Google Fit wel doorkomen bij Selfcare, maar niet overeen komen met die op de externe databron (Mi band).

Het koppelen (of controleren van de koppeling) van een externe databron (Mi Band) verloopt via de bijbehorende app (Mi Fit). Via 'instellingen' of 'accounts' in die app ziet u of er een koppeling is met Google Fit. Is deze er niet? Kies dan voor 'Synch with Google Fit'. Na het tot stand brengen van de koppeling worden de meetwaarden correct doorgestuurd naar Google Fit - en daarmee naar Selfcare.

Controleer koppeling in Google Fit

In Google Fit kunt u controleren of de koppeling is gelukt. Daarvoor gaat u in Google Fit naar 'Instellingen' > scroll naar beneden tot u 'Gekoppelde apps' ziet > controleer hier of uw koppeling zichtbaar is.

Controleer koppeling van Google Fit met Selfcare

Bent u er zeker van dat Google Fit ook gegevens doorstuurt naar Selfcare? Als dat niet het geval is kan dit namelijk ook verschillen tussen Google Fit en Selfcare veroorzaken. Controleer dit op uw Selfcare dashboard bij MySelfcare.

Staat 'Google Fit' bij de sensor 'stappen'? Dan weet u zeker dat Google Fit gekoppeld is aan Selfcare en mogen er geen verschillen zijn tussen de meetwaarden in Google Fit en Selfcare.

Meer informatie over het koppelen van Google Fit aan Selfcare of het koppelen van een sensor aan Google Fit vind u in onze FAQ.