Wanneer moet ik opnieuw inloggen met SMS-code of mijn wachtwoord ingeven?

Voor jouw beveiliging hebben we een houdbaarheidsdatum aan onze cookies gegeven. Daarom moet je altijd na 30 dagen weer opnieuw inloggen.

Je krijgt alleen dan een nieuwe SMS code toegestuurd als je 30 dagen achter elkaar niet hebt ingelogd. Als je regelmatig jouw gegevens bekijkt, krijg je dus geen nieuwe SMS code toegestuurd.

Waarom moet ik elke keer mijn wachtwoord opgeven?

Selfcare bewaart jouw wachtwoord als je dat wilt, zodat je niet elke keer jouw wachtwoord hoeft op te geven. Wat je daarvoor moet doen is, bij het inloggen het vakje 'Houd me ingelogd' aanvinken...

... en jouw browser toestaan dat het cookie van Selfcare bewaart wordt. Wat er gebeurt als je het cookie opslaat lees je hier.

Klik op de checkbox en sta toe dat uw browser het Selfcare cookie kan opslaan: dan hoeft u niet elke keer uw wachtwoord op te geven.

Waarom kan ik op een andere locatie niet gewoon inloggen?

Voor de beveiliging van jouw gegevens houden wij met behulp van cookies bij of je op een voor Selfcare bekende plaats probeert in te loggen. Met 'een bekende plaats' bedoelen we het apparaat waarmee je al eerder bij Selfcare hebt ingelogd, bijvoorbeeld de PC waarmee je je hebt aangemeld.

Als je nu op een ander apparaat of op hetzelfde apparaat maar in een andere browser probeert in te loggen, weet Selfcare niet of jij het bent die probeert in te loggen, of iemand die jouw inloggegevens in handen heeft gekregen. Om daar zeker van te zijn sturen we je een tijdelijke, extra inlogcode toe via SMS naar jouw mobiele telefoon. Dit wordt ook wel twee factor authenticatie - 2FA - genoemd.

Als je die code op de website van Selfcare ingeeft, weten we zeker dat jij het bent die op een andere locatie probeert in te loggen.

Let op! De internetgeschiedenis (inclusief cookies) verwijderen van jouw internetbrowser zorgt ervoor dat de cookies niet meer aanwezig zijn in jouw browser. Ook hierdoor zul je opnieuw via een sms-code moeten inloggen. Sommige bedrijven verwijderen automatisch de internetgeschiedenis op de werkcomputers.

Lees hier meer over de manier waarop Selfcare jouw gegevens beschermt.