Kan ik Samsung Health koppelen met Selfcare?

Ja, u kunt Samsung Health koppelen met Selfcare. Dat kan nog niet rechtstreeks, maar wel via een kleine omweg die u eenmalig moet instellen: Health Sync

Samsung Health (voor bijv. de Samsung Gear) koppelen we niet rechtstreeks met Selfcare. Samsung beoordeelt zelf wel organisatie gebruik mogen maken van hun API. Wij hebben (helaas) vanuit hun geen akkoord op het bouwen van deze digitale poort voor het overbrengen van gegevens.

Wij zijn daarom (helaas) afhankelijk van zogenaamde derde partner apps die we wel kunnen koppelen aan het platform. Health Sync is hiervoor het beste alternatief.

Stap 1. U installeert Health Sync van appyhapps.nl op uw Android smartphone en u verbindt daarna Samsung Health met Google Fit (een rechtstreekse koppeling heeft Google Fit nog niet gemaakt).

Stap 2. Als u wilt dat Samsung Health-gegevens worden gesynchroniseerd met Google Fit, moet u ervoor zorgen dat stappen en activiteiten volgen zijn uitgeschakeld in Google Fit. Anders leidt dit tot een gegevensconflict.

Open de Google Fit app > Profiel > Instellingen (tandwiel icoon) > activiteitstracking > activiteit bijhouden met Google Fit > uit (schuifje naar links).

Stap 3. De Google-account kun je vervolgens koppelen door op https://my.selfcare4me.com/nl-nl/sensor-toevoegen. Klik op het voetje van stappen en kies daarna (rechts) voor 'Ik heb reeds een sensor. Laat zien of die gekoppeld kan worden'. Kies het gekleurde hart van Google Fit en log in op de Google-account. Lees hier verder.

❗️Health Sync is de eerste week gratis te gebruiken, maar daarna moet je je abonneren op de app of deze aanschaffen voor een eenmalige vergoeding.

Update 30 augustus 2019Samsung Health-machtigingsprobleem Samsung_Health.png

Samsung heeft per ongeluk alle machtigingen voor Health Sync op 30 augustus 2019 ingetrokken. Het probleem is opgelost, maar als u Samsung Health-machtigingen voor Health Sync nog steeds niet kunt inschakelen, doet u het volgende:
- Open Samsung Health
- Ga naar het menu 'Instellingen' in 'Samsung Health'
- Selecteer 'Samsung-account' en rangschik de account als u dit nog niet eerder hebt gedaan
- Selecteer 'Nu synchroniseren' en wacht tot de synchronisatie is voltooid
- Start vervolgens uw telefoon opnieuw op
- Na het opnieuw opstarten, open Health Sync en schakel de synchronisatie-optie(s) in

> Zie melding op Appyhapps